När man är ung


Visst känns det fint nu, Hurricane?

Nu är jag hemkommen från borlänge och det var hur underbart som helst. När jag tänker tillbaka på igårkvällen och natten känns det som en dröm, eller faktiskt, de senaste dagarna har varit som en dröm. Trots min hesa röst, mina uppsvällda fötter, smutsiga ben, avsaknaden av mat (vad har vi egentligen ätit?), att min väska gick sönder helt under "Ramlar", vattenköerna, värmen, huvudvärken, att man har haft ont i kroppen konstant så har det ägt.

Igår kväll hade jag gåshud mest hela tiden även fast det var kanske trettio grader varmt. Vi låg i skuggan och lyssnade på anna ternheim, jag hoppade benen av mig till laakso, dansade på en parkeringsplats till smk, satt ensam vid ett staket och lyssnade på hello saferide, väntade på håkan hellström i en timme och de tre timmarna som jag stod/hoppade/dansade framför scenen känns overkliga nu. 
Det kan vara den bästa konsert jag varit på och trots att jag var så utmattad att jag knappt kunde stå upp så ville jag aldrig att det skulle ta slut. Det var så känslosamt och jag ville bara gråta till varje låt. Jag gick som i en dimma tillbaka till campingen omgiven av tusentals människor.
Jag hade tappat bort mina kompisar sen några timmar tillbaka och min mobil var död så jag gick till tältet där jag väntade ett tag för att sedan träffa mina kompisar igen och spendera peace and loves sista timmar i morgonljuset innan vi skulle packa ihop och åka hem.

Dygnet runt

Imorgon bitti åker jag till borlänge för peace and love! Det ska bli så himla roligt att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.
Ha det bra, puss och kram!!!!!!

And it's the place where trees speak louder than the people, but if I have to pick that's what I'll choose


The Soundtrack of our lives

Jag kan spendera de här sommarnätterna bara genom att sitta och lyssna på filmmusik.
Det är samma mönster varje dag. Jag vaknar, kliver upp ur sängen sent eftersom att jag kan. Jag gör absolut ingenting på dagarna och på kvällarna går jag till Sandra och ser film. Ikväll såg vi Sleepy Hollow och ja. Den var mycket bra.
Jag kommer sakna att gå till henne på nästan exakt den tid Socker varar. Röbäck förlorar ännu en fin människa i slutet av sommaren.
Varje natt när jag ska gå hem igen är det ljust som på dagen och jag är alldeles ensam på vägen.
Igår promenerade vi runt hela Röbäck mitt i natten i stövlar. Det är sådant man kan göra på sommaren.
Och jag älskar det.


Slutsats

Nu lyser solen för första gången på evigheter och det känns rätt bra, ja.
Jag vet att det faktiskt är skittråkigt att läsa inlägg om vad det är för väder. Men vet ni. Det har väl varit ungefär jordens sämsta början på ett sommarlov det här lovet. På alla plan. Men det ska det bli ändring på redan om några dagar för då åker jag ca 20 mil inåt landet och firar midsommar med släkten och sedan efter det åker jag till borlänge och firar peace and love med mina vänner.

Det gör ont att veta men lika ont att undra



Godnatt då.

Någon annans skolavslutning.

Idag besökte jag min gamla högstadieskolas avslutning tillsammans med en vän. Bara genom att kliva in i gympasalen kände jag på atmosfären och det låg i luften det som jag känt de senaste tre åren. Befrielse, nervositet, och stolthet. Samt alla möjliga olika känslor tonåringar känner jämt.


Vi ställde oss längs väggen och jag tittade ut över folket i gympasalen. Flickorna var uppklädda och pojkarna var fixade i håret. Mor och far- föräldrar som log och tycker att tiden går alldeles för fort- "det känns som igår när jag besökte din första skolavslutning."

Föräldrar som tittar stolt på sina barn som växer upp och knäpper kort med digitalkameror för att spara till framtiden. Lärare som tänker att nu har ännu ett år gått och snart börjar nya elever och lika snart är de gamla glömda.


Som vanligt var det de som valt Musik på "Elevens val" som uppträdde. Jag fick sådana tillbakablickar i min hjärna att jag hade svårt att koncentrera mig.

Det var bara två år sedan jag stod på den där scenen för första gången med några vänner och sjöng en låt om att livet var så jobbigt och att man blir missförstådd hela tiden.

Det är bara ett år sedan jag stod på samma scen och spelade kanske alla instrument på hela scenen och sjöng. I efterhand känner jag med stor sannolikhet att det lät förskräckligt.


För två år sedan var jag 15 år och jag kände säkerligen igen varje ord och känsla i låten jag sjöng.

För ett år sedan var jag 16 år med sönderblonderat hår med utväxt och jag trodde nog att jag var rätt så bra när jag framförde låtarna tillsammans med andra elever från andra klasser.


Nu när jag tittar på uppträdandena så vet jag precis hur de som står på scenen känner.

Och jag tror mig veta hur de kommer att känna om ett år.


Den nya rektorn som jag inte kände igen höll ett tal. Hon pratade om att eleverna skulle titta noga på varandra för när de börjar skolan igen efter sommaren har de alla splittrats till olika skolor och klasser, alla med olika tankar om framtiden.

DET om något har jag erfarenhet av.


När jag gick ifrån gympasalen imorse fortsatte jag vägen upp som går förbi skogen och hemåt. Jag vek inte av till höger genom skolans portar för att ta emot betyg och äta tårta  tillsammans med min klass som jag gjort de föregående åren.

Det gör jag aldrig igen. Det är slut mellan mig och högstadiet. För alltid.


TVÅ ÅR KVAAAAR

Idag blev det sommarlov och det regnar ute och jag är barfota och babyshambles kommer till p&l och jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen för det mesta är ganska underbart.

I walked along the river Ume


Rim och reson, bot och bättring.

Jag måste bara säga förlåt för att jag är så ohyggligt oteknisk och kan inte fixa så att menyn inte hamnar mitt i bilderna.
Jag gillar när bilderna är så uppförstorade att det inte ryms på skärmen ens. Lite överväldigande.

Och förlåt igen för att jag har norra europas tråkigaste layout. Men vad gör man.

En annan sak är att jag tänker klä mig i svart på skolavslutningen. Är det en oskriven regel att man inte bär svart på avslutningar? Jag vet inte. Enligt min mamma gör man inte det iallafall. På avslutningar har man "ljusa tyger med blommigt mönster" typ. Inte jag. Eller ibland men inte imorgon.


X


Åh.

hejhej.

jag lyssnar på det här
spelar det här
och tycker att det ska bli så underbart skönt med sommarlov på onsdag.

puss.


Norrländska präriens gudinna

Idag hade vi fotbollsturnering på min skola. Mitt lag förlorade i finalen så vi fick silver men det gjorde inte så mycket för det var trevligt ändå!
Mitt knä mår inte så bra just nu och det är kanske det värsta som kan hända så att. Måste. bli. bra. Jaja.


RSS 2.0